thumbnail_video_inhuldiging.jpg
29 november 2021

Filmbeelden over de inhuldiging van
Manten en Kalle vanaf nu te bekijken!

Op de avond van de academische zitting en de plechtige inhuldiging van de nieuwe Zaffelaarse reuzen Manten en Kalle op 13 augustus 2021, werd er gefilmd. Niettegenstaande er problemen waren met de beelden, kon er uiteindelijk toch een mooie montage gemaakt worden. Onze werkgroep kan nu toch bewegende beelden laten zien van deze wondermooie avond.
Het werden uiteindelijk een sfeerreportage, een ruw-gemonteerd fragment met de reuzenliederen gebracht door leden van het Sint-Céciliakoor en 4 filmpjes die meer geschikt zijn als archief. Deze 4 bevatten geen bewegende beelden, maar geven de totaliteit van de voordrachten terug die deze avond op de academische zitting gegeven werden door Bruno Vandekerckhove en Bert Vervaet. Evenals de trouwceremonie met waarnemend burgemeester Sandro Di Nunzio en het verwelkomingswoord door
Luc Vincent (PWZ 2021). 

Manten en Kalle in het Park van Beervelde op 5 september
7 september 2021

Volksfeest in het Park

Het was gisteren een drukte van jewelste in Beervelde. Met gedichten, een fototentoonstelling en natuurlijk de receptie in de voormiddag werd de eeuweling gevierd. In de namiddag kon je nog verder genieten van gezellig muzikale optredens en spektakel als sluitstuk van deze zonovergoten zondag.

nummer9080_143.jpg
31 augustus 2021

Mooi artikel in Nummer9080 - 143
Manten en Kalle, de reuzen van Zaffelare

'Onder de Loupe', een rubriek uit Nummer 9080, het 'Fris en blij magazine voor Lochristi, Zaffelare, Beervelde & Zeveneken', heeft het deze keer over de inhuldiging van onze nieuwe Zaffelaarse reuzen Manten en Kalle.
Een mooi en vooral positief relaas over het eerste evenement voor de reuzen en voor onze Parochiale Werkgroep Zaffelare 1221-2021. We zijn vertrokken!

 

Wegens redenen waar we het hier over hebben, konden niet alle dorpsgenotenaanwezig zijn op de inhuldiging. We hopen daar in 2022 verandering in te brengen. Wie Manten en Kalle 'in 't echt' willen zien komt best naar Familiedag in het Park van Beervelde op 5 september. Daar zijn ze te gast in de prachtige tuin van 't kasteel... .
Misschien tot daar!

Klik hieronder op 'Meer info' en lees het artikel via de website voor Nummer9080.
Blader door naar pagina 4.

mantenkalleinhuldiging-foto_1.jpg
13 augustus 2021

Manten en Kalle net uit quarantaine en meteen gehuwd!

Zaffelare had tussen de beide Wereldoorlogen twee reuzen, Manten en Kalle. Het werd tussentijds even stil rond hen, maar vandaag staat het onafscheidelijke koppel terug rechtop, als had de tijd geen vat op hen.
 

800 jaar parochie Zaffelare, je moet al onder een steen leven wil je hier geen weet van hebben. Zo was er afgelopen vrijdagavond, in de tuin van het LoS (Sierteeltmuseum Lochristi), de plechtige inhuldiging van deze twee volkse figuren. Waar het koppel in de jaren dertig van vorige eeuw stoetgewijs verscheen, werden zij voorafgegaan door hun twaalf kinderen, gekleed in de stijl van hun reuzenouders en paradeerden ze trots op de tonen van de reuzenliederen. De academische feestzitting rond deze wedergeboorte van Manten en Kalle verschafte ons niet alleen historische duiding, maar liet ons ook eens proeven van de sfeer van weleer...

Een mooi artikel op Lochristinaar.com over de academische zitting en plechtige inhuldiging van onze nieuwe reuzen Manten en Kalle.

expo1221-aankond-foto_1.jpg
11 juni 2021

EXPO 1221 - Een ware teletijdmachine

800 jaar Zaffelare gevat in een verzameling ‘gevonden voorwerpen’ in de door de De Nieuwe Ontginning opgetrokken decors gepresenteerd in een magistrale serre in de Molenstraat 14 in Zaffelare...

Lees het mooie artikel van de hand van Bennie Vanderpiete op Lochristinaar.com!

luc_11062021.jpg
11 juni 2021

EXPO 1221 - Expo 1221 opent feestjaar 800 jaar parochie Zaffelare

Op zaterdag 12 juni wordt het startschot gegeven van de viering rond 800 jaar parochie Zaffelare met een expositie van allerhande objecten die door verschillende personen werden uitgeleend. (Foto: PEL)

Lees het volledige artikel op de website van nieuwsblad.be

manten_kalle_samen_closeup3_naam.jpg
24 mei 2021

Reuzen Manten en Kalle herleven in Zaffelare

De viering van 800 jaar Zaffelare wordt voorbereid door 2 werkgroepen. Eén ervan besloot om de reuzen Manten en Kalle opnieuw tot leven te wekken. Binnenkort worden ze aan het grote publiek getoond. Hier alvast het verhaal achter deze nieuwe reuzen.
 

Klik op meer info om het prachtige artikel van Bennie Vanderpiete op Lochristinaar.com te ontdekken!