top of page
logo_zaf2021_2.png

MANTEN EN KALLEBROOD

BAKKERIJ BUYLE - ZAFFELARE

manten_en_kallebrood_def.jpg

Bakkerij Buyle uit Zaffelare die in 2021 zijn 150e verjaardag viert (het is blijkbaar ook het jaar van de belangrijke verjaardagen!) heeft een nieuw brood in zijn assortiment: het Manten en Kalle brood. Een donker vast brood genoemd naar onze twee nieuwe dorpsreuzen die bij gelegenheid van het 800-jarig bestaan van Zaffelare werden herbouwd naar voorbeeld van de verdwenen gelijknamige oude reuzen.

ONTDEK DE SMAAK VAN TOEN

Manten en Kalle brood past, dankzij de oude granen helemaal binnen de passie voor authentieke broden die bakkerij Buyle deelt. Oude granen mag je ook letterlijk nemen want sommige van deze granen worden al eeuwenlang geteeld. Echte traditie dus.

VOLUIT GENIETEN

Vandaag de dag kunnen deze oude granen nog steeds iedereen bekoren. Dankzij hun pure smaak hebben ze geen extra's nodig. Dat zorgt voor een unieke smaakbeleving om samen voluit van te genieten.

Oude granen zitten bovendien vol mineralen en proteïnen omdat ze door de eeuwen heen nauwelijks biologisch gemodifieerd werden. Rond de graankorrels zit ook een stevig vliesje dat meestal mee gemalen wordt.

Daardoor worden de meeste oude granen als 'volkoren' gebruikt in brood.

EN DE AFKOMST?

Aangezien de meeste oude granen niet goed gedijen in onze contreien, werkt Bakkerij Buyle met granen uit Oostenrijk, Tsjechië en Hongarije? waar de bodem en het klimaat meer geschikt zijn. Zij werken samen met boeren uit bovenstaande regio's. Dit betekent dat ze de oude granen exclusief telen. Deze samenwerking is dus de ideale manier om steeds de beste kwaliteit te garanderen.

MAAK KENNIS MET DE OUDE GRANEN
VAN IN HET MANTEN EN KALLE BROOD.

De rijke smaak van het Manten en Kalle brood ontstaat door de verrassende combinatie van oude granen als eenkoorn, emmer en Bauländer-spelt, waarbij elk graan zijn eigen specifieke karakter toevoegt.

Eenkoorn, zowat de grootvader van onze huidige tarwe, heeft bijvoorbeeld een licht nootachtige smaak terwijl Bauländer-spelt (een van de weinige pure speltsoorten) meer zoet smaakt. Emmer, een afstammeling van eenkoorn, voegt dan weer een kruidige toets toe aan het geheel.

Jammer genoeg niet meer te verkrijgen.

manten_en_kallebrood_def2.jpg
bottom of page