logo_zaf2021_2.png

PROGRAMMA 2021-2022

12 tot 27 juni 2021

EXPO 2021

Een imposante tentoonstelling van voorwerpen die de organisatoren - met enig gevoel voor theater - "verborgen schatten uit Zaffelare" hebben genoemd. Het is een verzameling objecten geworden die ze vaak met veel moeite en overredingskracht hebben kunnen ontlenen bij musea, de kerkfabriek, het Erfgoedhuis van de Zusters van Liefde en vooral bij anonieme verzamelaars. Voorwerpen die zonder deze Expo waarschijnlijk voor altijd van het daglicht verstoken bleven. (Bennie Vanderpiete - Lochristinaar.com)

Ook te voor de eerste keer live te ontdekken op EXPO 1221 is het nieuwe Zaffelaars Reuzenpaar Manten en Kalle.

Gepresenteerd door De Nieuwe Ontginning in de serres van familie Boone, Molenstraat 14 in Zaffelare.

Van 12 tot 27 juni, donderdag en vrijdag 14 tot 18 uur, zaterdag en zondag 10 tot 18 uur. Entree 5 euro, gratis tot 18 jaar – 20 personen toegelaten per half uur. 
De geldende coronamaatregelen zijn van toepassing. Parkeergelegenheid op de parking kerkhof. 
Reserveren is aangewezen

https://de-nieuwe-ontginning.reservio.com

september 2021

Zaffelaarse Nachten

In het najaar volgen op dezelfde locatie als voor de EXPO 1221, zijnde de serres van familie Boone in de Molenstraat 14 in Zaffelare, de ZAFFELAARSE NACHTEN, historische avonden, waarop specialisten hun licht laten schijnen op minder bekende (duistere) aspecten van de lokale geschiedenis: archeologie, geologie, het ontstaan van parochies, …

2 oktober 2021

Bavoparochie-feest 2021

De Bavoparochie viert op 2 oktober 2021 het Bavofeest in de kerk te Zaffelare.
Meer informatie over de viering volgt weldra!

NIEUWE DATUM: 27 november 2021

Concert Forza Muzica in de kerk van Zaffelare

Op 27 november slaan De Landelijke Gilde van Zaffelare
Cultuur Zaffelare (CuZa) en Parochiale Werkgroep Zaffelare 1221-2021 de handen in elkaar om opnieuw het symfonisch orkest Forza Muzica uit te nodigen voor een prachtig concert in de kerk van Zaffelare.

De vorige editie uit 2019 (12 januari) werd een laaiend succes, daarom werd geopperd om de prachtige muziekavond nog eens te overdoen, zij het wel met een heel ander repertoire natuurlijk!

12 februari 2022

Concert Ralph Rousseau en Lidewei Philips

De grote specialiteit van Ralph Rousseau is het prachtige oeuvre voor viola da gamba alleen. Minstens evenveel besproken zijn Rousseau’s losse presentatie en opvallende verschijning. Zijn concertprogramma’s worden door hem zelf aan elkaar gepraat en hij weet zelfs in een grote zaal een buitengewoon intieme sfeer te creëren...

Lidewei Philips, gepassioneerde harpiste uit Lokeren, verzorgt het voorprogramma van Ralph. Haar Keltische liederen vergezeld door de betoverende klanken van de harp zullen menigen luisteraar bekoren en vervoeren naar vervlogen tijden...

Gepresenteerd door Parochiale Werkgroep Zaffelare 1221-2021
en Cultuur Zaffelare (CuZa).
In de Cultuurzaal Van het Nieuwe Uyttenhove.  Info over tickets volgt binnenkort.

25 & 26 juni 2022

Historia Mundi

De prachtige natuur van Provinciaal Domein Puyenbroeck vormt voor
de duur van een volledig weekend het toneel voor een historisch kampement van 5 hectare groot! 
Het wordt een wandeling doorheen de geschiedenis voor het hele gezin, startend vanuit het Stenen Tijdperk tot ongeveer de jaren '70 van de vorige eeuw.

 

Verschillende era's komen aan bod en worden uitgebeeld door zo'n duizendtal re-enactors of geschiedenisliefhebbers en -'uitbeelders'.

Een initiatief van Parochiale Werkgroep Zaffelare 1221-2021.

10 & 11 september 2022 

150 Jaar Mode - Vintage Modeshow

De Retrospective Vintage Modeshow is een uniek evenement dat zal doorgaan op zaterdagavond 10 en zondagnamiddag11 september 2022 in de Cultuurzaal van het spiksplinternieuwe complex Uyttenhove te Lochristi. Retrospective Vintage Modeshow uit Aalter stemde erin toe om speciaal voor de liefdadigheidsinitiatieven KOESTER en OIGO een allerlaatste keer uit te pakken met hun fantastische Vintage Modeshow! Héél uitzonderlijk en enkel voor een liefdadigheidsinitiatief, kwam de collectie, bestaande uit originele kledingstukken uit de periode tussen 1825 en 1975, terug tot leven, letterlijk dan! In groot totaalspektakel met aangepaste muziek, kwamen een 40-tal mannequins in prachtige jurken en kostuums de toeschouwer terugvoeren naar het vestimentair universum van het einde van de 19e eeuw tot aan het jaar van hits zoals oa. SOS van ABBA of Als de dag van toen van Reinhard Mey... . Wegens corona werd de show voor 2021 afgelast en zouden de organisatoren van het Vintage Modemuseum er een punt gezet hebben. Maar gelukkig bedachten zij zich en brengen zij alsnog en voor de aller - allerlaatste keer de schoonheid van het verleden tot in de Cultuurzaal van het nieuwe Uyttenhove te Lochristi.

Gepresenteerd door Parochiale Werkgroep Zaffelare 1221-2021
en Cultuur Zaffelare (CuZa).

24 september 2022

Concert Dries Van Haute - Blue Roses

Een zachte stem, als softijs op een midzomermoment of zijden dekbedovertrekken op vers geschoren benen, baant zich een weg tussen elektronische, semi-psychedelische klanken en zingt met meer ziel dan Plato himself een EP samen onder de titel Blue Roses. 
Op sciencefiction-eske tonen, die niet meer of minder hallucinant zijn dan de waanzinnige soepele stem van Van Haute worden we meegevoerd als op een raftje in een wilde oceaan onderweg naar de klif. Tonen, als een sirenenlied van het mannelijke geslacht, die je in hogere sferen brengen met beats die je terug op aarde kwakken. 

U voelt het, een perfecte cocktail om te beleven binnen intimistische muren van De Maalderij in de Nerenhoek 37 te Zaffelare.

Gepresenteerd door Parochiale Werkgroep Zaffelare 1221-2021
en Cultuur Zaffelare (CuZa).