top of page
logo_zaf2021_2.png

HISTORIA MUNDI 2022

25 & 26 juni 2022 > klik hier voor een lijst met reportages over dit evenement!

Affiche -page-001 (2).jpg

Op zaterdag 25 en zondag 26 juni 2022 organiseert
Historia Mundi, op uitnodiging van Parochiale Werkgroep Zaffelare 1221-2021 en met de medewerking van
Provincie Oost-Vlaanderen, in het kader van de festiviteiten voor de 800ste verjaardag van Zaffelare, een onvergetelijk weekend van de wereldgeschiedenis. De prachtige natuur van Provinciaal Domein Puyenbroeck vormt voor de duur van een volledig weekend het toneel voor een historisch kampement van 5 hectare groot!

Het wordt een wandeling doorheen de geschiedenis
voor het hele gezin!  Verschillende era's komen aan bod en worden uitgebeeld door zo'n duizendtal re-enactors of geschiedenisliefhebbers en -'uitbeelders'.
Romeinen, Kelten en Spartanen. Ridders en jonkvrouwen, soldaten en burgers uit de 'pruikentijd' of uit beide wereldoorlogen passeren de revue. Elk van hen is dan ook bereid om over zijn passie te vertellen, oude gebruiken te demonstreren of gewoonweg een leuke babbel te hebben.

 

Daarnaast vormen ook heropvoeringen van veldslagen en het bezichtigen van oude voertuigen spannende attracties! Met andere woorden, een niet te missen evenement voor 2022!

Equis Gandavus Ablbus
De Ghesellen van de Grune Tent
Realisatie: PIXEL REFLEX   Muziek: SASKATOON met Data Romance

HISTORIA MUNDI ?

Historia Mundi is een overkoepelend VZW met als doel het bundelen, in België, van verenigingen die aan Re-enacting en Living History doen. Historia Mundi wil dmv het uitwisselen van kennis en ervaring tussen de verschillende groepen, de kwaliteit van de uitbeelding van bepaalde era’s uit de geschiedenis, naar een hoger niveau brengen.
Waarheidsgetrouwe weergave staat centraal.

De vereniging onderscheidt zich van gelijkaardige organisaties door het niet enkel uitbeelden van veldslagen en oorlogen. De bezoeker krijgt ook het dagelijks leven van de ‘gewone mens’ uit desbetreffende periodes te zien. Dit geeft een meerwaarde aan het evenement en een vollediger beeld van hoe het er destijds aan toe ging.

De VZW organiseert  eenmaal per jaar een evenement waar al deze groepen worden samengebracht om jong en minder jong kennis te laten maken met deze bijzondere hobby.
Tijdens dit evenement wordt een reis door de wereldgeschiedenis gepresenteerd, van de prehistorie tot ongeveer de jaren zeventig.

In het totaal zal er een 1000 tal geschiedenisfanaten uit België, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Zweden, Denemarken, Finland, IJsland, Polen, Tsjechië, Italië, Malta en Groot Brittannië , deelnemen aan het tweedaagse.

TICKETS

De toegansprijs bedraagt 10 euro voor de volwassenen, 5 euro voor kinderen tussen de 6 en 14 jaar en is gratis voor kinderen onder de 6 jaar. Tickets zijn rechtstreeks aan kassa ter plaatse te verkrijgen.

historia_mundi_vert_banner.jpg

LOCATIE

Provinciaal Domein Puyenbroeck

Puyenbrug 1a, 9185 Wachtebeke

Hieronder vindt u een plan van Domein Puyenbroeck met in blauw aangeduid waar het
Historia Mundi kampement van 5 HA zich bevindt.
De lichtgrijze zone (met P1) is de parking.

Motor WO2
Tafereel WO2
Foto's hierboven: Erik Verheyen
Griekse krijgers uit de Oudheid
15e eeuwse strijdkrachten
Historia Mundi in Puyenbroeck
oost_vlaanderen.jpg
ticketshistoria
historianker
bottom of page