top of page
logo_zaf2021_2.png

MANTEN EN KALLE

ZAFFELAARSE REUZENDRAGERS

manten_en_kalle.jpg

Manten en Kalle zijn de nieuwe Zaffelaarse reuzen. In tegenstelling tot hun 'voorgangers' hebben zij wel een onderstel met wielen om de toekomstige dragers letterlijk wat last van de schouders te nemen wanneer Manten en Kalle niet dansen. Want het is de bedoeling dat de reuzen geregeld hun reuzendans opvoeren op de tonen van de bijpassende muziek (Reuzendans). Dan moeten de wielen even van de grond getild worden en tollen de reuzen voor enkele seconden op zichzelf of maken zij samen een ander dansje. Daarna komen zij terug op hun wielen terecht en kunnen zij verder gerold worden, op weg naar hun bestemming.
De 'manden' of reuzengeraamtes zijn binnenin voorzien van 2 draagstangen in rotan omringd door een zachte isolatiebuis. Personen met interesse en de wens om eens te komen proberen een van de twee reuzen voort te bewegen en te laten dansen, kunnen zich aanmelden via de link hieronder! 

 

We contacteren u zo snel mogelijk terug en bekijken dan wanneer we de mogelijkheid vinden om veilig de kandidaat reuzendragers samen te brengen voor een testnamiddag. Alvast bedankt!

Bent u eerder geïnteresseerd om kind van de reuzen te worden, dan verwelkomen wij u graag op deze pagina!

IK WIL GRAAG DRAGER VAN MANTEN OF KALLE WORDEN!

(Deze link brengt u naar de contactpagina van Parochiale Werkgroep Zaffelare 1221-2021)

bottom of page