De Retrospective Vintage Modeshow is een uniek evenement dat zal doorgaan op
zaterdagavond 11 en zondagnamiddag 12 september 2021 in de Cultuurzaal van het spiksplinternieuwe complex Uyttenhove te Lochristi.

Het wordt een eenmalig evenement vanwege het feit dat de gemeente Zaffelare maar één keer z’n 800ste verjaardag viert, maar vooral omdat de organisatie achter de Retrospective Vintage Modeshow uit Aalter heeft toegezegd om speciaal voor de liefdadigheidsinitiatieven KOESTER en OIGO uit te pakken met een fantastische Vintage Modeshow.
Héél uitzonderlijk (enkel voor een liefdadigheidsinitiatief) komt de collectie, bestaande uit originele kledingstukken uit de periode tussen 1875 en 1975, terug tot leven, letterlijk dan!
Met een groots totaalspektakel met échte mannequins in een compleet georchestreerde show met licht en aangepaste muziek, komen alle prachtige jurken en kostuums terug volledig tot leven. Een werkelijk wervelende show dat het publiek meeneemt doorheen 125 jaar Mode.
Een unieke ervaring waarmee het Retrospective Vintage Museum uit Gavere zich op een al even unieke manier op de kaart wist te zetten.

Mevrouw Vivien Casson, de eigenares van het Retrospective Vintage Museum in Gavere en bezielster van de Vintage Modeshow is oorspronkelijk uit Engeland. Sinds een kleine veertig jaar woont zij in België. Vivien is al vele jaren gepassioneerd bezig met het verzamelen en herstellen van Vintage kledij. Een passie die zij van haar moeder erfde, zelf een hoedenmaakster met een voorliefde voor vintagekledij. De collectie is het resultaat van jarenlange zoektochten langsheen vlooienmarkten, antiekwinkels of via schenkingen. Sommige stukken moesten vakkundig worden gerestaureerd volgens authentieke methodes. Een huzarenwerk, maar vandaag stralen ze als weleer ...
Het museum in Gavere opende zijn deuren in augustus 2014 en is op reservatie te bezoeken.

Uitsluitend voor liefdadigheidsinitiatieven organiseert Vivien dus, samen met haar ‘partner in crime’ en een veertigtal vrijwillige mannequins, heel af en toe een Vintage Modeshow waar een groot deel van haar collectie te bewonderen is. Dit op het ritme van de bijpassende muziek…

De voorstellingen

Zaterdag 11 september 2011

Eerste show: deel 1: 15u tot 15u45 - pauze 30 minuten - deel 2: 16u15 tot 17u

Tweede show: deel 1: 20u tot 20u45 - pauze 30 minuten - deel 2: 21u15 tot 22u

Zondag 12 september 2021

Deel 1: 15u tot 15u45 - pauze 30 minuten - deel 2: 16u15 tot 17u

kinderkankerfonds-2.jpg
oigo_logo.jpg
vintage_logo.jpg
ism. Vintage Modemuseum Gavere
logo_zaf2021_2.png

150 Jaar Mode
Vintage Modeshow

foto: Events Depinteleeft