logo_zaf2021_2.png

CONCERT FORZA MUSICA

Het Jeugdorkest Forza Muzica werd door Steve De Veirman opgericht in 1990 op het Sint-Lievenscollege te Gent en groeide uit tot een symfonisch orkest dat met een jeugdig frisse dynamiek telkens weer nieuwe muzikale uitdagingen tot een goed einde weet te brengen. Het doel van de dirigent is een zo gevarieerd mogelijk repertorium samen te stellen om zo het orkest te laten kennis maken met de verschillende klassieke genres. Maar het orkest voelt zich ook thuis in musicals, filmmuziek en zelfs popmuziek. In mei 2018 gingen ze de uitdaging aan om de ‘Carmina Burana’ van Carl Orff te brengen.

In de voorbije 28 jaar liet het orkest een getuigenis achter van inzet, volharding en enthousiasme.
Het palmares van concerten in binnen- en buitenland (Tsjechië, Spanje, Hongarije, Kroatië, Duitsland, Italië, Oostenrijk, Frankrijk en Slovenië), wedstrijden en grote projecten met diverse koren en toneelgroepen bewijst dat deze jonge muzikanten samen gestalte kunnen geven aan het grote muzikale project van hun hobby.

27 november 2021 wordt hopelijk de start van een tweede kans voor het vieren van de feestelijkheden rond het 800 jarig bestaan van parochie Zaffelare. Om er met een knaller in te vliegen slaan De Landelijke Gilde van Zaffelare, Cultuur Zaffelare en Parochiale Werkgroep Zaffelare 1221-2021 de handen in elkaar om het grotendeels afgelaste feestjaar 2021 te eindigen met een nieuwjaarsconcert van het symfonisch orkest Forza Muzica in de kerk van Zaffelare. Dit om de frisse start van een extra feestjaar in 2022 in te huldigen! Want we breien er een extra jaartje aan om onze geplande evenementen voor 2021 toch nog in 2022 te laten doorgaan ('als God het belieft'). Voor het jubileum 100 jaar Landelijke Gilde Zaffelare in 2019 werd op dezelfde locatie reeds een geprezen concert gehouden door Forza Muzica. Het concert van 27 november wordt daar geen herhaling, maar echter een bevestiging van!

Na het concert wordt het 800 jarig bestaan van de Parochie Zaffelare nog wat gevierd met de eerste proeverij van het gloednieuwe biertje "Manten en Kalle Reuzenbier", dat speciaal voor het jubileum gebrouwen werd.
Het "Manten en Kalle brood" en de "ManteKalleke koffiekoeken" die door Bakkerij Buyle speciaal voor het feestjaar werden gebakken zullen misschien ook van de partij zijn en enig buikgevoel content stellen ;)!

 

Hier kan u nog eens het artikel over de eerste concert van Forza Muzica in 2019 erop nalezen en hieronder een glimp opvangen van de avond in 2019.

 

27 NOVEMBER 2021

Ticketinfo volgt asap

TICKETS

Binnenkort meer info.

LOCATIE

Onze-Lieve-Vrouw en Sint-Petruskerk Zaffelare

Kanunnik Petrus Jozef Triestlaan te Zaffelare

download.png
cultuur_zaffelare_logo.png